Llista de recursos per crear un bloc a Blogger

sábado, 10 de noviembre de 2007

ENSEÑANZA DE LA BIOLOGÍA: DIVISION CELULAR MITOSIS UPEL IPB



Benvolguts companys:
Avui porto 6 hores a l'ordinador (no exagero, 2 al matí i 4 a la tarda)buscant recursos didàctics, però a TeacherTube sembla que no es contempla que els "teachers" de biologia puguem fer-ne ús i a YouTube el que he trobat no em sembla addient o prou justificat per als alumnes (he de dir però que he trobat alguns recursos aprofitables en altres espais virtuals). Per això he pensat de preparar una activitat didàctica per a tots nosaltres, una reflexió sobre els nostres recursos...

VISIONEU EL VÍDEO I REFLEXIONEU SOBRE AQUESTA ACTIVITAT DOCENT EN QUÈ LES ALUMNES CANTEN UNA CANÇÓ QUE TÉ PER LLETRA TOT EL PROCÉS DE LA MITOSI O REPRODUCCIÓ CEL·LULAR

* ENS CALDRÀ INCORPORAR MÚSICA I COREOGRAFIA ENTRE ELS NOSTRES RECURSOS DIDÀCTICS?
* ELS CONEIXEMENTS DE MÚSICA I COREOGRAFIA SERÀ LA SEGÜENT CONDICIÓ QUE ES VALORARÀ EN EL PROFESSORAT, A MÉS DE SABER FER CLASSES EN ANGLÈS?
* SERIA LA SOLUCIÓ PER AQUELLS ALUMNES QUE NO PAREN QUIETS (PER DIR-HO SUAUMENT)I QUE ENS HO JUSTIFIQUEN DIENT "ES QUE ME ABURRO"?

4 comentarios:

Unknown dijo...

Conxita, no t'amoinis jo encara no he pogut accedir al tutorial i de mates... recursos, alguns, però no a blogs, si més no per al nostre nivell.

ENS CALDRÀ INCORPORAR MÚSICA I COREOGRAFIA ENTRE ELS NOSTRES RECURSOS DIDÀCTICS?
Amb mi que no hi contin.

* ELS CONEIXEMENTS DE MÚSICA I COREOGRAFIA SERÀ LA SEGÜENT CONDICIÓ QUE ES VALORARÀ EN EL PROFESSORAT, A MÉS DE SABER FER CLASSES EN ANGLÈS?
Espero que no, cal fixar-nos on està penjat el video

* SERIA LA SOLUCIÓ PER AQUELLS ALUMNES QUE NO PAREN QUIETS (PER DIR-HO SUAUMENT)I QUE ENS HO JUSTIFIQUEN DIENT "ES QUE ME ABURRO"?
Crec que no, i si s'aborreixen, nosaltres molt més i disimulem. "La vida es dura" i l'escola (ara ja no és institut) és un ensenyament "per a la vida quotidiana"

M Jesús

mercè gaja dijo...

Sí, noies, la veritat és que xoca i resulta ridícul veure com canten i ballen a ritme "cel·lular", però segur que a aquestes noies mai se'ls oblidarà la mitosi o reproducció cel·lular. Potser no es tracta de cantar, però sí que hem de repensar noves fórmules de fer classe, o noves maneres de presentar els continguts, perquè si els sembla avorrit el que els ensenyem, és que potser ho és. Córren temps nous i la comunicació, la informació, la transmissió de coneixements, ja pertany a una altre generació amb una altre manera d'enfrontar-se al món. I a mí, d'una banda m'agrada i d'altra em dol, perquè tot va massa depressa i no podem relaxar-nos amortitzant allò que havíem après, hem de continuar corrent darrera del tren que se'ns escapa per moments.
Quan faig algun curs per posar-me al dia i, mentre el profe parla i parla i parla, estic pensant lo bé que estaria a casa meva o sentint música o berenant amb el meu fill. Llavors em poso en el lloc dels nostres alumnes i els entenc perfectament.
Per sort, no és el cas del curs que ens ocupa, aquesta seria la banda que m'agrada. Potser no es tracta de cantar ni de ballar, però sí d'aprendre noves fórmules per apropar-nos al futur (que ja és present). Salut companyes!!
Mercè G. 12-11-07

IES D. Puigvert dijo...

Quan he vist el vídeo m'he quedat... perplexa (no trobo un altre adjectiu). És una mostra del que no ha de ser, realment cal?
Després de llegir, valorar l'entrada, i els dos comentaris:
- És veritat que amb les TIC ens mengem el temps, 6 hores són moltes i més quan es fan en un dia de descans setmanal, fora de la jornada laboral, és lògic pensar... s'ho val?
- Les TIC/TAC o com li vulguin dir han sorgit per complicar-nos la vida? que ens aporten? aquesta és una resposta personal.
En el bloc trobareu també les diapositives de presentació del nou ordenament curricular, LOE,en parlarem una mica la propera sessió...prometo no allargar-me massa i avorrir-vos ;-)
- La meva opinió personal:com en tot no cal ser un "integrista" de les TIC. Crec que cal formar alumnes competents en la societat que els tocarà viure.
Isabel

Anónimo dijo...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!