Llista de recursos per crear un bloc a Blogger

lunes, 12 de noviembre de 2007

Activitat utilitzant els blogs

Cadàver exquisit: Joc surrealista de creació col·lectiva, que podia ser literari o plàstic. Cada membre del grup realitzava la seva part de l’obra sense conèixer per complet les altres parts. La primera frase que va sortir d’un d’aquests jocs escrits va ser: "El cadàver - exquisit - beurà - el vi - novell".

PROPOSTA D’ACTIVITAT

CADÀVERS VIATGERS: També podem proposar als nostres alumnes la utilització d'internet per jugar a fer cadàvers exquisits. Poden utilitzar el correu electrònic o bé un blog col·lectiu.

El primer participant, que podria ser el professor, comença escrivint una frase qualsevol, la imprimeix i la guarda, i envia a un altre, per correu o blog, només l’última paraula de la seva frase. El que la rep escriu la seva frase que continua de la paraula rebuda, la imprimeix i la guarda, i envia la seva última paraula a una tercera persona. Així fins que tot el grup ha fet el mateix seguint la llista de noms que no haurà de ser alfabètica. Només al final portaran totes les frases impreses a l’aula i buscaran els seus “abans” i “després” a partir de les paraules rebudes i enviades. Així les aniran unint, i descobrint el text que han escrit entre tots.
Potser trobin connexions i complicitats poètiques o riguin una bona estona amb les excentricitats trobades.

No oblidem que un dels valors destacats pel surrealisme és la diversió, el caràcter lúdic de la creació, que permet alliberar-se de les pressions de la vida. Així que tot i ser treballs de caire literari, hem de potenciar la vessant de joc.

El procediment que proposo per a realitzar aquest joc a partir d'un blog col·lectiu és el següent:
Redactar una entrada on posi la paraula i el nom de la persona a qui s’envia. Tothom haurà d’estar alerta i no descuidar-se de visitar el blog per saber si hi ha alguna paraula per ell.
Alguns dels objectius del joc podrien ser:
- familiaritzar-se en l’ús del blogs
- practicar l’accés al blog col·lectiu
- saber buscar i redactar entrades.

Mercè Gaja 12-novembre-2007

No hay comentarios: