domingo, 21 de octubre de 2007
Sublimació
Si volem efectes especials, podem afegir neu carbònica o gel sec (CO2 en estat sòlid) a aigua calenta. El CO2 que es troba a una temperatura aproximada de -79ºC, en contacte amb l’aigua calent passa directament a fase gasosa (es sublima) i genera un núvol de diòxid de carboni.
1.El diòxid de Carboni sublima a -78,5ºC i, per sota d’aquesta temperatura, s’anomena gel sec. Per què creus que s’anomena d’aquesta manera?
2.Com s’ha de manipular el gel sec? Què passaria si entra en contacte amb la pell?
3.Fes una gràfica de com seria la variació de temperatura amb el temps per al gel sec.
4.Coneixes altres substancies que també es sublimin?
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
1 comentario:
Molt ben realitzada.
He editat l'entrada per tal de separar entre comes les etiquetes. D'aquesta manera tindrem dos àmbits: el nom de l'autora i l'assignatura per realitzar cerques.
Publicar un comentario