Llista de recursos per crear un bloc a Blogger

domingo, 25 de noviembre de 2007

Nou enllaç

He fet un enllaç a un bloc de tutorial de wordpress. És l'eina per fer blocs a xtecblocs. Sembla ser que han escollit wordpress perquè els estandars de seguretat de blogger estan basats en la legislació nordamericana i no són gaire estrictes amb la política de tractament de dades.

Ordre en els recursos

He fet una pàgina web on intento endreçar els recursos als que he anat fent referència en les dues sessions presencials i on trobar-los
Enllaç http://isabel.balaguer.googlepages.com/assessoramenttic

miércoles, 14 de noviembre de 2007

Locuras de Dalí

BODY LANGUAGE

PORTADA DOSSIER CULTURA CLASSICA

Energies renovables

COLOR ESPERANZA

Proposo aquesta canço d'en Diego Torres.


1. Escolteu aquesta cançó.

2. Analitzeu el contingut de la lletra i respon:
a. Digues en que fonamenta l'esperança l'autor de la lletra.
b. Quina visió té la societat sobre l'esperança.

Cycling in Sydney



El video Cycling in Sydney és una bona pràctica de lisening pels alumnes de 3r d'ESO. No han d'entendre tota la informació, sinó treure la idea principal, respondre amb unes comprehension questions i fer ús de les ICT per realitzar unes activitats i tractar el tema dels esports i d'un país de parla anglesa Australia.

Objectiu:

Aprendre vocabulari relacionat amb els esports i conèixer Australia.

Activitats:

1-Comprension questions:

1-Where does the annual cycling event take place?
2-When does it take place?
3-Give five reasons why people like taking part in this cycling event?
4- How many cyclists participated?
5-What do you know about Richard?

2-Visitar la pàgina web: http://www.english-area.com/ vocabulary/sports i del llistat d'esports fer un semantic mapping.

3-Visitar la pàgina web: http://www.dicoveryschool.com/ i amb el vocabulari d'esports crearse el seu wordsearch.

4-Visitar la pàgina web: http://www.isabelperez.com/ i dins Treasure Hunts+Reading comprehension treballar l'activitat d'Australia.

Project: Després de treballar aquestes activitats a l'ordinador en parelles;en petits grups poden fer un poster sobre un esport o sobre alguna ciutat d'Australia.

martes, 13 de noviembre de 2007

Els nens del Txad

L'escàndol del Txad



1. Situeu el Txad en un mapa d' Àfrica, tot indicant les seves característiques físiques i quins són els seus països limítrofes.
2. Esbrineu quines són les dades estadístiques del Txad referents a la superfície, població, taxes de natalitat, mortalitat, mortalitat infantil, esperança de vida en néixer, PIB, PIB/h, Índex de Desenvolupament Humà, entre d'altres. Compareu aquestes dades, taxes o indicadors amb les de algun país de l' Europa Occidental.
3. Què és una ONG? Quins són els objectius d'aquests tipus d' organitzacions?
4. Per què creieu que sorgeixen?
5. A què creieu que es va deure la intervenció del govern del Txad?
6. Quina és la situació que viu la població infantil a molts països del Tercer Món?

lunes, 12 de noviembre de 2007

Els blocs


Ens interessen les diapositives 9 i 10

Competència digital.

Planificació sessió presencial 14 de novembre

Com ja sabeu el dimcres 14 de novembre tenim la nostra segona sessió presencial.
L'horari previst és de 15,30 a 18h.
Us en faig cinc cèntims del que serà la sessió.
1. Revisió de la feina feta entre sessions. Valoracions. 10'
2. Situem-nos davant les TIC: que ens diu la LOE, i que ens cal (les quatre transformacions). 20'
3. Entrem a l'espai moodle i ens familiaritzem amb ell. 15'
4. Flirk, shildeshare, mapes conceptuals. 60'
5. Planificació del treball no presencial. 10'
6. Suggeriments, dubtes, expectatives... 5'

Felicitats per la feina que heu fet aquests dies.
Ens veiem dimecres.
Isabel

DEMOSTRACIÓ DEL TEOREMA DE PITÀGORES



Crec que l'anglès no serà problema pels alumnes de 3r d'ESO, parlaré amb la Laura que és la seva professora.

Treball de discussió oral:
1) Pactarem la necessitat del que anem a fer: la demostració d'un teorema que conèixen i han aplicat moltes vegades.
2) Entendrem el que es diu i per tant el que es fa, relacionant-lo amb l'àlgebra que sabem.

Treball escrit:
3) Reproduir la demostració explicitant cada pas, amb els comentaris adïents.

Deures:
4) Buscar una altra demostració del teorema (internet, llibre de text,...) i portar-la escrita amb els diferents passos que es segueixen.

La bombolla

Treball d'expressió plàstica a partir d'un anunci de televisió
Mostrarem el vídeo d’un anunci de televisió:
Anunci d’una beguda, on el personatge que porta l’ampolla a la ma va envoltat d’una bombolla que fa canviar las coses per allà on passa.



Cercar una fotografia real d’un paisatge, un carrer, una habitació,..... Utilitzar-la directament com a suport o fotocopiar-la a mida DIN A4.
Amb retoladors de punta fina, bolígrafs o llapis de colors, transformar els objectes, persones i espais de la fotografia, de la manera més imaginativa possible.
Es tracta de modificar les imatges, creant situacions sense sentit o relacions poc habituals entre els objectes i el context, com si allò fos una bombolla d’un somni.
- Si es vol, es pot dibuixar prèviament un cercle d’uns 15 cm, seleccionant la part que els agradi, i modificar exclusivament l'espai tancat dins d'aquesta "bombolla". A partir d’un objecte de la fotografia, crear-ne de nous.
- Variacions: En comptes de dibuixar poden utilitzar, si ho desitgen, retalls de fotografies i dibuixos per enganxar sobre la fotografia o fotocòpia.

Mercè Gaja 12-novembre-2007

Pom de blogs silvestres

El titulo així perquè realment són d'una varietat extensa, com les flors del bosc, i també perquè, com aquestes, hi ha de maques i de lletges, d'aromàtiques i d'olors inclassificables, de suaus i de punxegudes, de modestes i d'acolorides.

He trobat possibilitats per utilitzar els blogs a l'aula d'acollida, tant per proposar feines als alumnes, com perquè ells hi participin, com també per donar a conèixer el que fem a altres col·lectius (pares, el propi centre, altres centres).
De fet jo mateixa he vist i m'he assabentat de coses que ja friso per "copiar".
Mercè

Activitat utilitzant els blogs

Cadàver exquisit: Joc surrealista de creació col·lectiva, que podia ser literari o plàstic. Cada membre del grup realitzava la seva part de l’obra sense conèixer per complet les altres parts. La primera frase que va sortir d’un d’aquests jocs escrits va ser: "El cadàver - exquisit - beurà - el vi - novell".

PROPOSTA D’ACTIVITAT

CADÀVERS VIATGERS: També podem proposar als nostres alumnes la utilització d'internet per jugar a fer cadàvers exquisits. Poden utilitzar el correu electrònic o bé un blog col·lectiu.

El primer participant, que podria ser el professor, comença escrivint una frase qualsevol, la imprimeix i la guarda, i envia a un altre, per correu o blog, només l’última paraula de la seva frase. El que la rep escriu la seva frase que continua de la paraula rebuda, la imprimeix i la guarda, i envia la seva última paraula a una tercera persona. Així fins que tot el grup ha fet el mateix seguint la llista de noms que no haurà de ser alfabètica. Només al final portaran totes les frases impreses a l’aula i buscaran els seus “abans” i “després” a partir de les paraules rebudes i enviades. Així les aniran unint, i descobrint el text que han escrit entre tots.
Potser trobin connexions i complicitats poètiques o riguin una bona estona amb les excentricitats trobades.

No oblidem que un dels valors destacats pel surrealisme és la diversió, el caràcter lúdic de la creació, que permet alliberar-se de les pressions de la vida. Així que tot i ser treballs de caire literari, hem de potenciar la vessant de joc.

El procediment que proposo per a realitzar aquest joc a partir d'un blog col·lectiu és el següent:
Redactar una entrada on posi la paraula i el nom de la persona a qui s’envia. Tothom haurà d’estar alerta i no descuidar-se de visitar el blog per saber si hi ha alguna paraula per ell.
Alguns dels objectius del joc podrien ser:
- familiaritzar-se en l’ús del blogs
- practicar l’accés al blog col·lectiu
- saber buscar i redactar entrades.

Mercè Gaja 12-novembre-2007

Anàlisi programa de tv: La nit al dia


ACTIVITATS
Aquest vídeo pertany a una secció del programa La nit al dia dirigit i presentat per Mònica Terribas. Per poder fer les activitats Anàlisi d'un programa primer hauràs de visionar aquest vídeo i després un programa qualsevol de La nit al dia (recorda que es fa a TV3 de dl a dj). Finalment hauràs de respondre les preguntes següents:
1. Explica breument el contingut del vídeo
2. A quina secció del programa pertany?
3. Fes un guió literari del programa on es distingeixin clarament les seccions que el componen. Després fes una sinòpsi argumental de cada una.
4. Qui és l'objectiu del programa?
5. Quin és el tema central?
6. Com és el plató on es roda? S'utilitzen espais exteriors? Quan?
7. Quins tipus de plans hi ha? Per què? S'utilitza el moviment de càmera? Quan?
8. Hi ha música? De quin estil? En quins moments? Per què?
9. Comenta el títol del programa.

Observacions: M'hauria agradat trobar un programa complet de La nit al dia, però no he tingut més temps per buscar-lo-si és que hi és al youtube-. També he pensat afegir-hi algun altre vídeo d'una altra secció del programa. Si tinc temps faré modificacions i si no, de moment, ja està bé, que m'ha costat massa

domingo, 11 de noviembre de 2007

comentari activitat inicial "pom de bloc"

En primer lloc m'ha sorprès la quantitat de blogs que hi ha i m'he passat massa estona anant de l'un a l'altre (ja sabem que el temps quan et poses a internet és diferent del real!). Els blogs són molt diversos. M'interessaven, sobretot, els blogs d'aula i, n'hi ha alguns que m'han donat idees. Per exemple, el de "Matilde i el fantasma" per crear un blog on l'alumnat pengi els seus comentaris i recomanacions de lectures que llegeixin o els de l'alumnat d'Aula d'acollida "Jo sóc", "La meva casa", per a proposar activitats de redacció. També els que presenten fotografies i comentaris sobre sortides escolars. En els blogs de docents he vist que hi havia coses molt diverses, però algun blog com el d'Àngels Solà m'ha deixat penjada diverses vegades. En l'apartat Rams de flors, m'ha cridat l'atenció el d'una escola de Taradell "caçadors de paraules", blogs així donen idees per treballar amb l'alumnat.

act 1

Comentari a Pom de blocs: No he estat capaç de trobar cap blog útil per als meus alumnes a l'aula, no parlo de recursos als quals s'accedeix des d'algun bloc si no hi ha problemes amb els enllaços. Si m'ha semblat interessant l'enllaç que tenim al final del nostre bloc "30 propuestas para aplicar las TIC en el aula. CEP de Castilleja de la Cuesta (Sevilla)". Les propostes 3, 17, 20 i 22 donen idees per a la classe de Matemàtiques.

sábado, 10 de noviembre de 2007

ENSEÑANZA DE LA BIOLOGÍA: DIVISION CELULAR MITOSIS UPEL IPB



Benvolguts companys:
Avui porto 6 hores a l'ordinador (no exagero, 2 al matí i 4 a la tarda)buscant recursos didàctics, però a TeacherTube sembla que no es contempla que els "teachers" de biologia puguem fer-ne ús i a YouTube el que he trobat no em sembla addient o prou justificat per als alumnes (he de dir però que he trobat alguns recursos aprofitables en altres espais virtuals). Per això he pensat de preparar una activitat didàctica per a tots nosaltres, una reflexió sobre els nostres recursos...

VISIONEU EL VÍDEO I REFLEXIONEU SOBRE AQUESTA ACTIVITAT DOCENT EN QUÈ LES ALUMNES CANTEN UNA CANÇÓ QUE TÉ PER LLETRA TOT EL PROCÉS DE LA MITOSI O REPRODUCCIÓ CEL·LULAR

* ENS CALDRÀ INCORPORAR MÚSICA I COREOGRAFIA ENTRE ELS NOSTRES RECURSOS DIDÀCTICS?
* ELS CONEIXEMENTS DE MÚSICA I COREOGRAFIA SERÀ LA SEGÜENT CONDICIÓ QUE ES VALORARÀ EN EL PROFESSORAT, A MÉS DE SABER FER CLASSES EN ANGLÈS?
* SERIA LA SOLUCIÓ PER AQUELLS ALUMNES QUE NO PAREN QUIETS (PER DIR-HO SUAUMENT)I QUE ENS HO JUSTIFIQUEN DIENT "ES QUE ME ABURRO"?

domingo, 4 de noviembre de 2007

Aprenetatge i TIC



Per debatre perquè "Apendre i ensenyar amb les TIC".
El podeu veure millor clicant a sobre de la imatge o des d'aquest enllaç http://www.gliffy.com/publish/1312945/

sábado, 3 de noviembre de 2007

MONZÓ



Una altra proposta. L'anàlisi del discurs inaugural de Quim Monzó a la Fira del llibre de Frankfurt.
1. Aspectes teòrics del discurs.
2. Registres lingüístics.
3. Referents literaris.
4. Anàlisi del conte en genral i en Monzó en particular.

Aquest és un esborrany que proposaré als alumnes de 1r de batxillerat.

jueves, 1 de noviembre de 2007

Per fi aconsegueixo entrar!: la g després de @ no apareixia malgrat jo la teclejava a l'usuari. Aquesta conclusió m'ha costat un treball de recerca més llarg que el propi treball que pretenia.
M'havia de passar a mi justament?

Anant per feina, he trencat el "súper bloc de gel": estic aclaparada per les possibilitats que observo. N'hi ha que utilitzen recursos molt atractius, però em resulta inevitable sentir-me més atreta pels que tracten continguts de biologia. Algunes webquest del bloc de l'xtec m'han semblat molt bones i utilitzables. N'he près nota.

codi


codi
Cargado originalmente por ibalaguer