Llista de recursos per crear un bloc a Blogger

lunes, 29 de octubre de 2007

Editar i modificar entrades

En aquest enllaç, escollint el mode "Ver como presentación" podeu veure unes poques captures de pantalla sobre com editar i modificar entrades realitzades.

Inserir Objectes en el bloc

Possibilitats d'inserir codi de diferents recursos en el bloc

Presentació sobre com inserir video en un bloc

Com inserir vídeos en un bloc
El videotutorial que vaig "penjar" en el seu moment es veia molt malament. En aquesta presentació podeu veure millor que cal fer per inserir vídeo en el bloc. Cal veure-la a pantalla completa. Cliqueu a sobre de la paraula shildeshare de la part inferior dreta, us portarà a Shildeshare; un cop allà cliqueu en la icona de pantalla, també en la banda inferior dreta de la pantalla.



Aquestes entrades són un bon exemple de com crear comunitats d'aprenentatge. Els nostre materials a la xarxa li poden resultar útils a d'altres professors i... nosaltres també podem trobar recursos interessants per a la nostra pràctica.

Presentació sobre creació de blocs a blogger

Clarificant com fer un bloc i canviar les seves opcions
He trobat aquesta presentació que pot resultar útil als que teniu més interès en crear-vos un bloc. Recordeu que a la capçalera d'aquest bloc teniu també uns documents per apendre'n més.


Erupcions volcàniques



En aquest vídeo pots veure un molt bon exemple d'una colada piroclàstica produïda durant l'erupció de l?Etna (Sicilia) l'any 2006.

a) Explica les característiques de les colades piroclàstiques o núvols ardents i indica quin índex d'explosivitat correspon a volcans d'aquest tipus.
b) Cerca informació sobre les característiques de la darrera erupció d'aquest volcà a la web http://www.volcano.si.edu/reports/usgs/
c) Localitza aquesta zona en un mapa i senyala la resta de volcans que hi ha en aquesta àrea.
d) Justifica el vulcanisme d'aquesta àrea segons la tectònica de plaques.

I per acabar a continuació tens la llista dels ingredients necessaris per fabricar un volcà casolà (http://www.cienciapopular.com/n/Experimentos/Volcan_Casero/Volcan_Casero.php ) i simular diferents tipus d'erupcions:
  • Ampolla de plàstic (33cl)
  • Vinagre
  • Bicarbonat sòdic
  • Pebre vermell
  • Sabó líquid
  • Aigua
  • Ulleres de protecció
Ara dissenya l'experiment!

domingo, 28 de octubre de 2007

Els esports a la Roma antiga



Entre la paròdia i la veritat


1.Cerca


Desprès de veure aquest video, averigua què hi ha d'històric i que d'imaginació, buscant informació en altres fonts.


2.Relaciona



Jocs dels romans, relació amb els actuals.


Termes: què s'hi feia. Comparació amb un gimnàs actual.


Panem et circenses amb el futbol i la televisió actuals.


El Coliseu, en què s'assembla a un camp de futbol.



3. Respon.


Com era l'edifici on es celebraven les curses de carros.
Quin era el lema dels gladiadors romans.
Com es guanyava un gladiador la seva llibertat.
Tipus de combats en l'amfiteatre.
Qui decideix la mort o la vida d'un gladiador.


El valor de les llengües

Reflexiona a través de les paraules d'aquest vídeo diversos aspectes:
1. Què passa quan desapareix una llengua?
2. Què significa que es perd una manera de veure el món? Relaciona la teva resposta amb posicions filosòfiques.
3. Interpreta l'afirmació: "Les generacions passen però les llengües continuen i que la llengua és un enllaç entre el passat i el futur"?
4. Com pot incidir les noves tecnologies en l'ús de les llengües?
I ara busca:
1. Busca en el mapa on és l'Alta Ribagorça i analitza'n el seu parlar seguint criteris lingüístics. Utilitza L'"Atles lingüístic del domini català". A quina llengua pot adscriure's? I territorialment?
2. Busca aquests termes: àrea de transició, isoglosses i dialecte.
3. Qui és Lluís Foix? Comenta'n l'obra.
Finalment, què és per a tu, la llengua?



jueves, 25 de octubre de 2007

Videotutorial per inserir codi de vídeo

Encara no domino l'eina i no està gaire "polit" però us deixo aquest videotutorial per facilitar la tasca d'inserir codi de vídeo en el bloc.
Cliqueu a sobre de la paraula Youtube que hi ha a sota a la dreta per veure'l més gran.

Els blogs en Francès


He estat mirant alguns blogs i no he trobat recursos en francès.
Hem de fer una tasca de recerca d'informació en les webs franceses per tal trobar idees per tal d'aprofitar pedagògicament aquest recurs.
Aprofito l'ocasió per mostrar-vos la meva pàgina web:
http://phobos.xtec.cat/mfuerte2

martes, 23 de octubre de 2007

CLUB DE LECTURA

He visitat els dos blocs que m'has suggerit. M'agrada més el boc de Lourdes Domènech, és més personal i clar. Visualment net.
El que em costa d'entendre, i suposo que és una de les gràcies dels blocs, és aquesta mena de confessionaris públics adreçats a ningú i a tothom.
He de pensar com encaixar-ho dins l'organització de l'aula. El que no m'agrada és l'extensió. Es pot retallar, limitar o comprimir?

CLUB DE LECTURA

He visitat els dos blocs que m'has suggerit

lunes, 22 de octubre de 2007

CLUB DE LECTURA

Estic buscant idees per poder crear un blog per a l'activitat de "Club de lectura" que fem al Departament de català del nostre centre. Hauria de tenir un disseny acurat, il·lustrat pels mateixos alumnes i que servís, alhora, per fer un seguiment d'aquesta matèria. També m'agradaria que els alumnes es posessin en contacte amb els autors o bé amb els clubs de fans del autors, que n'hi ha, sobretot estrangers.
Hi ha una biblioteca de Lleida que en té un, però el trobo infantil.
Seguiré buscant i, sobretot, pensant-hi. És el meu objectiu.

domingo, 21 de octubre de 2007

Hola amic i amigues... estic tremolant, qué fregao...

He trobat moltissima informació referent a continguts de clàssiques en aquest blog:http://fernandolillo.blogspot.com/ , són tants que, com sempre, passes hores i no saps què podries fer servir per les classes i sobretot com.Dins de totes les possibilitats he triat el de Fernando Lillo perquè el conec de llibres que ha escrit sobre noves formes de ensenyar la cultura clàssica. Els seus llibres basats en jocs, anècdotes,bromes...fant que et sentis com un etern professor de nens petits i una mica ximples, el seu blog em sembla més atractiu,però nosabria com fer-lo servir en una classe.Necesito més temps per pensar en aquest aspecte i ja fa més d'una hora i mitja que estic amb aquesta hitòria.

Sublimació



Si volem efectes especials, podem afegir neu carbònica o gel sec (CO2 en estat sòlid) a aigua calenta. El CO2 que es troba a una temperatura aproximada de -79ºC, en contacte amb l’aigua calent passa directament a fase gasosa (es sublima) i genera un núvol de diòxid de carboni.

1.El diòxid de Carboni sublima a -78,5ºC i, per sota d’aquesta temperatura, s’anomena gel sec. Per què creus que s’anomena d’aquesta manera?
2.Com s’ha de manipular el gel sec? Què passaria si entra en contacte amb la pell?
3.Fes una gràfica de com seria la variació de temperatura amb el temps per al gel sec.
4.Coneixes altres substancies que també es sublimin?

martes, 16 de octubre de 2007

Escalfant...

Activitat introductòria

Com a activitat per familiaritzar-se amb les entrades al bloc us proposo l'activitat següent.

Duració aproximada 1h. Temporalització fins al 21 d'octubre.

Visiteu l'enllaç de la banda dreta d'aquest bloc "Pom de blocs". Visiteu alguns bloc. Comenteu a través d'una entrada en aquest espai aquell que creieu que per a vosaltres resultaria més útil i com us plantejaríeu el seu ús.

No oblideu posar etiquetes a l'entrada: tema i el vostre nom.


miércoles, 10 de octubre de 2007

Hola a totes!

Tinc l'oportunitat de poder aprendre noves aplicacions informàtiques. Em sento una mica cohibit perquè veig que les aplicacions informàtiques a l'aula només interessen a les professores d'aquest institut. Què hi farem?

Seguirem treballant plegats.....

Background on the ITC

Som tres professores que hem fet molts cursets de tecnologies de la informació al llarg d'aquests anys. Ens hem assabentat que les abans anomenades TIC ara ja són TAC.
Esperem que en acabar aquest curset, s'aconsegueixi millorar les infrastructures del Centre.

La bomba

Em dic Mercè Gaja. Sóc tutora de l'aula d'acollida i penso que ens pot ser molt útil la utilització de les TIC, bé, TAC, TIC,TAC,TIC,TAC... Serà una bomba? No, serà la bomba! aprendre d'una vegada a utilitzar bé aquest enginy que tantes pestanyes m'ha cremat i tantes nits m'ha desvetllat. Celebro el nostre pla de millora personal sense més incentiu que la satisfacció de fer bé la nostra feina. Que ens aprofiti!!

impressions primera sessió

Avui hem escoltat molta informació nova, que esperem anar digerint poc a poc. Com diem als alumnes, el primer que cal entendre són "els títols" i avui n'hem sentit molts.

presentació Yolanda

Hola, soc la Yolanda m'he apuntat a aquest curs i estic fent la primera pràctica. Continuarà.

presentació Rosa

Sóc Rosa Espinet, professora de Llengua Catalana i literatura a l'IES Dr Puigvert, ara alumna del curs "Aprendre i ensenyar amb les TIC" on espero que tots aprenguem molt...

Presemtem-nos!!!!

Hola, sóc Mª Jesús i és la primera vegada que participo en un blog. Podré portar a l'aula alguna cosa del que aprengui en aquest curs?......

Un món desconegut i....

Sóc l'Helena i fa una colla d'anys que faig de professora de català. Busco el suport de la informàtica per poder ensenyar millor. Espero poder aplicar els coneixements que aprengui en aquest curset aquest mateix any a 1r de Batxillerat.

lunes, 8 de octubre de 2007

Ús didàctic dels blocs

Preparant el curs

Ja porto dies rumiant com començar aquest curs, quines expectatives en tenim tots plegats, com ajustarem els objectius del curs als objectius de cadascú...
Comencem una nova experiència, i com a tot el que és nou, fa il·lusió i neguiteja també.
Com ja sabeu en aquest assessorament farem una barreja de formació presencial i virtual.
Aquest bloc serà el nostre canal de comunicació. Anirà creixent amb les aportacions de tothom i podrà agafar també diferents dreceres en funció de les necessitats que es vagin presentant.

Bon curs a tothom!
Isabel